top of page
  • eladm4

הפרדה מגדרית בצופים - מעצימה, או מנציחה פערים? בואו נדבר על זה

הפרדה מגדרית - מעצימה או רק מנציחה פערים?


היום, 31.12.20 התפרסמה בעיתון כתבה הנוגעת לצופים בארה"ב. כפי שאתם וודאי יודעים, הצופים בארה"ב (וכך גם באירופה) פועלים בשתי תנועות נפרדות – צופים בנים וצופים בנות. כך זה היה מאז ומתמיד ואף אחד לא ערער על כך.

והנה, החליטו הצופים הבנים, לפתוח את הפעילות שלהם לכל המגדרים! הם פתחו הרשמה לכל מי שרוצה ונדמה שזהו צעד לא כל כך דרמטי. הצעד הזה התברר כמאוד דרמטי והצית מחלוקת גדולה, משום שארגון הצופות הבנות רוצות לשמור על הקיים ואינן תומכות בהפיכת הצופים הבנים לתנועה מעורבבת מגדרית.

במרכז המחלוקת עומדת למעשה השאלה: האם ההפרדה מעצימה את שני המגדרים ובעיקר מאפשרת לבנות לשגשג ולהתפתח בקבוצת השוות להן, או שאין להפרדה הזאת מקום יותר בשנת 2021? אם רוצים לחנך לשוויון האם צריך לערבב וללמוד להתמודד עם הקונפליקטים שזה יעלה או שעדיף להפריד ולחזק כל מגדר בנפרד?

ומה אתם חושבים.ות?

בכל מקרה, הסוגייה האקטואלית הזאת היא זמן מצוין לדון בשאלה הזאת עם החניכים והחניכות.

הנכם/ן מוזמנות ומוזמנים לקרוא כתבה מתוך העיתון "המקום הכי גם בגיהנום" שמבקרת את ההפרדה המגדרית שלנו כאן, בצופים בישראל, ולדון עם החניכים:

  • מה דעתכם.ן על הפרדה בין בנים לבנות בפעילות תנועת נוער?

  • האם היא עושה טוב או מנציחה פערים?

  • מה היתרונות שבחיבור המגדרים תחת אותה תנועה?

  • מה החיסרון לדעתכם.ן?

לכתבה לחצו כאן!


זאת הזדמנות טובה להציג את עמדת תנועת הצופים העבריים בכל הנוגע להפרדה מגדירת בפעילות התנועה. אתם לא יודעים מה היא? לחצו פה!



1,736 צפיות
bottom of page