top of page

הצעה לנקודת מבט בנושא פגיעות מיניות בכדורגל הנשים בארה"ב

בתחילת החודש (אוקטובר) נפל דבר בליגת כדורגל הנשים בארצות-הברית. קומינשרית הליגה התפטרה לאחר ששחקניות בליגה דיווחו כי חוו הטרדות מיניות מצד מאמנים שונים בליגה. הסתבר כי השחקניות דיווחו למנהלת הליגה על הנעשה, אך זאת לא עשתה דבר על מנת לסייע לשחקניות ולטפל באופן משמעתי במאמן הפוגע.

לאחר התפוצצות הפרשה, שחקניות רבות בליגה עלו לשיחת זום על מנת לשתף את החוויות שלהן ולשוחח על התחושות הקשות שהתעוררו בהן בעקבות המקרה, מה שהוביל להצפה של מקרים נוספים.

לאחר חשיפת המקרים, הוחלט על ביטול מחזור המשחקים שהיה אמור לצאת לפועל - "השבוע, כמו שלבים רבים של העונה, היו טראומטיים עבור השחקניות והצוות. אני לוקחת אחריות מלאה לחלקי בכך ומצטערת על מה שרבים מרגישים. בהתחשב בטראומה, החלטתי שלא נשחק בשיש כדי לתת לכולם זמן לחשבון נפש". כך אמרה קומינשרית הליגה. המקרה שנחשף, והאירועים הרבים והנוספים שנחשפו בעקבותיו, הוביל לביקורות רבות, הן מצד פיפ"א, שפתחה חקירה עצמאית סביב הסוגייה, והן מצד ההתאחדות האמריקאית.

על אף התאוצה שצובר כדורגל הנשים בשנים האחרונות ועליית הפופולאריות שלו, שחקניות רבות בארה"ב, ואף בעולם, לא מרגישות בטוחות במסגרת העבודה שלהן, בשל חשיפה מתמדת לאירועים קשים. צריך לזכור שלפני זמן לא רב התפוצצה פרשיה אחרת בנבחרת ההתעמלות של ארצות הברית, בה נחשף כי רופא הקבוצה, לארי נאסר, התעלל מינית במתעמלות. בשני המקרים נטען כי האחראים ידעו על המקרים, ודאגו לטייח אותם על מנת להגן על המוניטין הכללי של הקבוצה והאדם הפוגע.

חשוב שהליגות וגופי הספורט בעולם יפעילו מנגנוני פיקוח אמיתיים שיבטיחו את מוגנות הספורטאיות, ויאפשרו להן לעסוק בעבודתן ללא חשש מפני פגיעה זאת או אחרת, וכן מנגנוני ענישה שייצרו הרתעה משמעותית בכל הקשור בנושא.

מתוך אתר וואלה, לחצו כאן למעבר לכתבה.

שאלות לדיון –

  1. האם לדעתכןם יש חשיבות בעצירת הליגה לצורך טיפול בנושא? מה המסר שהועבר על ידי העצירה?

  2. האם יש מצבים שלדעתכםן אנחנו בצופים/בשבט שלנו גם נמנעים מלעסוק בהןם/בוחריםות להעלים עין על מנת להימנע מחוסר נעימות מול א.נשים מסוימיםות?

  3. איך ניתן להבטיח שבשבט שלנו יהיה מרחב בטוח לחניכות.ים?

17 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page