הצעות לפעילויות בשבט
עודכן: 16 באפר׳
פרויקט 'מעלים זיכרון' בשיתוף מטא ישראל וארגון לתת
לקראת יום הזיכרון ה-78 לשואה ולגבורה, ולאחר הצלחה חסרת תקדים אשתקד, ארגון לתת ו Meta -בישראל מפעילים גם השנה את פרויקט "מעלים זיכרון", השנה גם בשיתוף פעולה עם תנועת הצופים. במסגרת הפרויקט, כעשרים מיוצרי התוכן המובילים בישראל יארחו בחשבון האינסטגרם שלהם עשרים ניצולי שואה, ויתעדו מפגש אינטימי ומיוחד שבו ילמדו על סיפורי ילדותם של הניצולים בתקופת המלחמה ועל חייהם כיום. לראשונה בעולם, הגולשים יוכלו לקבל הצצה נדירה לסיפור חייהם של ניצולי שואה בישראל, אשר חלקם חיים במציאות של עוני ושל בדידות רבה. כמחצית מהניצולים המשתתפים בפרויקט נתמכים על ידי לתת ומקבלים סיוע שוטף מהארגון . בדומה לשנה שעברה, גם השנה ישתתפו בפעילות יוצרי תוכן הפופולריים במיוחד בקרב בני נוער, כגון דנה זרמון, עומר ירדני, שחר טבוך, לינוי אשרם, עומר נודלמן ועוד. היוצרים ערכו תחקיר על הניצולים, למדו על עברם, על הזמן ועל המקום שבו חיו, פגשו אותם בביתם, שמעו את עדותם ויצרו תוכן מרגש למען העוקבים שלהם, תוכן שיונגש ביום הזיכרון לשואה בצורה ישירה ואותנטית. בשנה שעברה, היה לפרויקט אימפקט מדהים: למהלך נחשפו כ-11 מיליון איש (רובם בני ובנות נוער), הוא זכה ל-5.5 מיליון צפיות, בעקבותיו נרשמו מאות פניות התנדבות חדשות ועוד. לכן השנה הורחבה הפעילות לבתי ספר ולתנועות נוער, שישתמשו במערך הפעילות של הפרויקט ככלי לימוד חדשני ורלוונטי אשר יסייע לאנשי החינוך לחבר את הנוער לזיכרון השואה. אנו מאמינים שבני ובנות הנוער הפעילים בתנועות וארגוני הנוער הם חוד החנית של הדור הצעיר בישראל. הם המנהיגים והמנהיגות הבאות של המדינה ושל החברה בישראל.
את פעילויות התוכן לשכבות הנעורים (ז'-ט') והשכב"ג תמצאו באתר המסע בצופים.
הצעות לנקודות מבט
באתר המסע בצופים תמצאו מגוון רחב של הצעות לנקודות מבט עם סימון ייחודי שנראה כך:


הצעות לזמני תוכן (לפי שכבות)

בנוסף לפעילויות התוכן באתר המסע, תמצאו תכנים המיועדים למדריכי השכבה (עבור השכבה הבוגרת) בערכת 'ערכים במועדם'. הערכה זמינה באוגדן המסמכים התנועתי, בלחיצה כאן.
הצעות למשימות מסלול הקשורות ביום הזיכרון לשואה ולגבורה (ובהחלט לא מוכרחות להתקיים דווקא ביום הזה):
לימוד קהילתי על חסידי אומות עולם, ניקוי אנדרטאות, פעילות עם ניצולים וניצולות בשיתוף עם הרשות המקומית (ביקור, בישול משותף, הבאת שי, פעילות צופית "קלה" וכו'...), הפקת טקס קבוצתי/ גדודי על ידי חניכי וחניכות הקבוצה (מתיישב באופן מושלם עם מודל "חיפוש- העמקה- הפקה של משימות המסלול), הקמת תערוכה ווירטואלית שמציגה את סיפוריהם של ניצולים מהקהילה.