top of page

יום בריאות הנפש הבינלאומי

"יום בריאות הנפש הבינלאומי" מתקיים ב10.10 מידי שנה. יום זה מוקדש להעלאת המודעות להתמודדות עם מחלות והפרעות נפשיות. בנוסף, היום הזה מבקש לשים קץ לסטיגמות שמלוות את הא.נשים שמתמודדות.ים עם קשיים נפשיים, שמובילות לא אחת לריחוק חברתי, בידול, קושי במציאת חברה, קושי במציאת תעסוקה, ובעקבות כל אלה גם קושי בהתמודדות עם המחלה ולעיתים אף להחמרתה.


"משהו התחיל למות בנו. משהו עמוק למטה התחיל להישבר. לאט-לאט עברו המסרים של חוסר-תקווה וסטיגמה, שכל כך חלחלו למקומות שבהם קיבלנו טיפול והתחילו לשקוע בפנים. בהדרגה התחלנו להאמין למה שנאמר עלינו. מצאנו את עצמנו עוברים שינוי של דה-הומניזציה, מלהיות אדם ללהיות מחלה: "סכיזופרני"..."בי- פולארי". האנושיות שלנו ותחושת העצמי המשיכו להתנוון ככל שאנשי המקצוע אימנו אותנו לומר: "אני סכיזופרני"; "אני בי-פולארי". בכל פעם שחזרנו על (כך)..., תחושת העצמי של היותנו בני אדם הצטמצמה, כאשר "המחלה" נטווית כדבר כל יכול, כישות אחרת לחלוטין, העומדת לעצמה, שלימדו אותנו שהיא חזקה מאיתנו. השבועות, החודשים, או השנים, החלו לחלוף על פנינו. כעת ההתבגרות שלנו לא מסומנת עוד באמצעות ההישגים בכל שנה, אלא באמצעות כאב מאלחש של כישלונות רציפים. ניסינו ונכשלנו וניסינו ונכשלנו עד שזה נעשה כואב מידי לנסות שוב". מתוך: Mood Disorders Society of Canada (2007). Stigma and discrimination – as expressed by mental health professionals: Research report.


ניתן להקרין גם קטע קצר מסליחה על השאלה- מתמודדים עם מחלות נפש (17:30-18:35)



שאלות לדיון:

1. מה חשבת על הסרטון? מה הרגשת?

2. מה את.ה מכיר על עולם בריאות הנפש? האם אנחנו בעיקר מכירים את הסטיגמות על בריאות הנפש?

3. מדוע חשוב שיהיה יום להעלאת המודעות לדעתך?

4. משהו חדש שאת.ה לוקח.ת מהסרטון והדיון?


זרקור על בנות ובני נוער

גיל ההתבגרות הינו גיל מורכב, אינטנסיבי ועמוס רגשית. רבות מההפרעות הנפשיות מתחילות בגיל הזה. כפועל יוצא, בנות ובני נוער רבים מתמודדות.ים עם מחלות ותופעות נפשיות.

"במסגרת שירותי בריאות הנפש מטופלים מדי שנה כ-15,000 ילדים ובני נוער במרפאות קהילתיות (כ- 9,000 מהם במרפאות בבעלות ממשלתית) וכ-750 ילדים ובני נוער בבתי-חולים ובמרכזים פסיכיאטריים במסגרת אשפוז או אשפוז-יום" (מרכז המחקר והמידע של הכנסת).

תקופת הקורונה הדגישה לנו בחודשים האחרונים את משמעותו של "ריחוק חברתי" ושל "בידוד". עבור פגועות ופגועי נפש רבות.ים- זוהי המציאות שמלווה את חייהם ביומיום, יחד עם התמודדויות נוספות וכואבות.


בואו נבחר להסיר מהן.ם את הבושה, את הסטיגמות ואת הבדידות שנלוות להתמודדות עם המחלה עצמה!

16 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ד'-ו'

bottom of page