top of page

יום היציאה מהארון

כתבה: ליאור בן שמעון


יום היציאה מהארון הבינלאומי מצוין אחת לשנה על מנת לחגוג יציאה מהארון, העלאת מודעות לקהילה הגאה ולזכויות הלהט"ב. בשנים האחרונות בהן נושאים העוסקים בקהילה הגאה עולים יותר על סדר היום הציבורי ומקבלים יותר מודעות, יום היציאה מהארון הבינלאומי מצוין כיום חג של הקהילה הלהט"בית, החוגגים את היום מציינים אותו לרוב באמצעות סמלי להט"ב כגון דגל גאווה או משולש ורוד ואף יציאות רבות מהארון מתרחשות ביום זה.


"יציאה מהארון"

יציאה מהארון הוא שלב שכל להט"ב חווה, מאחר ואנו חיים בתוך חברה בה התפיסה של ה"נורמה" היא להיות סטרייט.

יציאה מהארון יכולה לפעמים להיות מאוד קשה ומפחידה.


לקראת יום זה, מצורפים כאן מספר סרטונים שניתן להשתמש בהם כעזרים ומתודות לפעולות בנושא :)


קטע מתוך הסרט "באהבה, סיימון" שמדבר על יציאה מהארון ומראה בצורה סאטירית - כמה מגוחך העולם היה נראה אילו סטרייטים היו צריכים לצאת מהארון:




"המהפכה הגאה" היא סדרה דוקומנטרית בת 3 פרקים, על השינוי החיובי שחל ביחסה וקבלתה של החברה הישראלית כלפי קהילת הלהט"ב ב-30 השנים האחרונות. יוצרי הסדרה הם גל אוחובסקי, לירן עצמור ואלון ימין.





48 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ד'-ו'

bottom of page