top of page

שאלות ותשובות בנושא נגיף הקורונה

עודכן: 23 במרץ 2020

מתוך אתר משרד הבריאות


מהו נגיף (וירוס) הקורונה?

ניפי קורונה הינם משפחה גדולה של נגיפים הידועים כגורמים למחלות בבעלי חיים ועלולים לגרום לתחלואה גם בבני אדם.

הם קיבלו את שמם עקב הדמיון שלהם במיקרוסקופ אלקטרוני לכתר (קורונה בלטינית).

חומרת הפגיעה בבני אדם משתנה בין הנגיפים השונים במשפחה ונעה ממחלה קלה כגון הצטננות, למחלות עם הסתמנות קלינית קשה, הפוגעות בריאות וגורמות לאי ספיקה רב מערכתית כגון, התסמונת הנשימתית המזרח התיכונית (MERS) והתסמונת הנשימתית החמורה(SARS).



כיצד בני אדם נדבקים בנגיף?

הרוב המכריע של החולים הראשונים באירוע עבדו או ביקרו בשוק בעלי חיים ופירות ים בווהאן. מכאן עלתה הסברה כי הנגיף עבר מבעלי חיים לאדם, אך עד כה לא זוהה בוודאות איזה בעל חיים.

כעת קיימת ההעברה של הנגיף מאדם לאדם. הנגיף מופרש מדרכי הנשימה של אדם חולה בעיקר בעת עיטוש או שיעול הטיפות הניתזות יכולות להישאף על ידי אנשים אחרים או לנחות על משטחים. אנשים אשר זמן קצר לאחר מכן יגעו במשטחים אלה ובהמשך יגעו בפה, באף או בעיניים של עצמם עלולים להידבק. טרם הוברר עד כמה המחלה מדבקת, אך בשלב זה נראה כי רמת ההדבקה דומה לפחות לזו של נגיף השפעת. אפשרית הדבקה מחולים אשר התסמינים שלהם קלים ביותר.



מהם תסמיני המחלה? ועד כמה היא חמורה?

חלק משמעותי מן הנדבקים בנגיף הקורונה אינם מפתחים תסמינים כלל. בקרב החולים סימני המחלה דומים לאלו של שפעת. למעשה, לא ניתן לרוב להבדיל בבדיקה קלינית בין הדבקה בנגיף קורונה לבין מחלות נשימתיות רבות אחרות.

התסמינים השכיחים ביותר הם חום, עייפות ושיעול יבש. אחד מכל שישה חולים יפתח מחלה קשה שתתבטא בקשיי נשימה. מבוגרים, חולים במחלות כרוניות דוגמת מחלת לב או סכרת ואנשים הסובלים מפגיעה במערכת החיסון נוטים יותר לפתח מחלה קשה. במקרים החמורים ביותר המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות.

שיעור התמותה מהמחלה מוערך בכ-2% מהחולים, אך מאחר ורבים אינם מפתחים תסמינים ניתן להניח כי שיעור התמותה מבין הנדבקים הוא נמוך יותר אף כי עדיין מוקדם מכדי לאמוד אותו.



מה ניתן לעשות על מנת להימנע מהדבקה בנגיף הקורונה החדש?

בראש ובראשונה להימנע מהגעה למקומות שבהם ידוע שיש העברה מקומית של הנגיף.

· מעבר לכך מומלץ לשמור תמיד על אותם כללי היגיינה שעשויים למנוע הדבקה בנגיפים אחרים של דרכי הנשימה דוגמת מחלת השפעת והם: להקפיד על רחיצת ידיים עם מים וסבון או בחומר חיטוי על בסיס אלכוהול לעיתים קרובות (בעיקר לאחר שיעול ועיטוש, ולאחר מגע עם אדם חולה או סביבתו).

· להימנע מקשר הדוק עם אנשים הסובלים ממחלה נשימתית חדה; לשמור על מרחק של מטר אחד לפחות מאנשים חולים, משתעלים או מתעטשים.

· להימנע מלחיצת ידיים.

· להימנע ממגע עם הפה, האף והעיניים.

· להקפיד על שיעול ועיטוש למרפק או למטפחת חד פעמית ולהשליך אותה לאשפה.

· להימנע משימוש בכלי אוכל משותפים באותה ארוחה.

· להימנע משהייה במקומות ציבוריים כאשר מרגישים חולים.



לעוד שאלות ותשובות כנסו לאתר משרד הבריאות בלינק הזה.

ניתן להתעדכן בהנחיות כל העת באתר משרד הבריאות.








128 צפיות
bottom of page