top of page

מה קורה בצופי אירופה בזמן הקורונה? חלק א'

מאז התפרצות נגיף הקורונה וההתפשטות המהירה שלו בכל העולם, ננקטו אמצעים רציניים של ריחוק חברתי על מנת למנוע את התפשטות המגיפה. תקנות הבטיחות החדשות השפיעו גם על פעילויות תנועת הצופים בכל העולם: ביטול של פעולות הצופים הרגילות, אירועים גדולים וטיולים. אבל הצופים אף פעם לא עוצרים. ארגוני צופים רבים עברו לפלטפורמות דיגיטליות כדי להמשיך לשמור על קשר עם החניכים שלהם, בעוד שבטי צופים אחרים בחרו לקחת צעד נוסף קדימה ולעזור לקהילות שלהם דרך פעולות שונות: אספקת מזון לקשישים, עזרה לצוות הרפואי ועוד.

היום ניקח כמה דוגמאות מארגוני הצופים של אירופה ונלמד מה קורה במדינות מעבר לים:


צופי צרפת פיתחו משחק צופי חינוכי וירטאלי בשם L'Explorêve. המשחק מיועד לחניכים בגילאי 11 ומעלה וכולל מספר אתגרים שנמשכים כמה שבועות. מטרת המשחק היא לשמור על הצופים מחוברים אחד לשני, ללמד אותם על ההיסטוריה של הצופים ואיך אפשר לשמור על הרוח הצופית בדרכים שונות.



צופי אוסטריה פתחו פינה באתר שלהם עם טיפים וטריקים לחניכי הצופים על מנת להפוך את הזמן בבידוד לזמן הכי טוב שאפשר!


צופי פורטוגל עובדים קשה כדי ללמד את כלל אזרחי המדינה כיצד למנוע את התפשטות מגיפת הקורונה. הם הכינו סדרת קומיקס בנושא והרבה סרטוני הדרכה המציגים כיצד יש להתנהג בתקופה זו.


צופי ספרד הכינו קליפ לשיר ""Quédate en casa – "הישארו בבית", גם בלי לדעת ספרדית אתם בטוח תהנו ממנו!



צופי הולנד יצרו שיתוף פעולה עם ארגון הצלב האדום בפרויקט Ready2Help – עשרות מתנדבים בוגרי תנועת הצופים חילקו מסכות פנים, עזרו לצוותים רפואיים והתנדבו במרכזי איסוף מזון.


צופי בלגיה הקימו אתר עם הצעות למדריכים כיצד להתמודד עם המצב החדש ולהעביר תכנים לחניכים באינטרנט.



צופי דנמרק לקחו את החוברת "Build a Better World" שכתבו, שמתמקדת בקיימות, והוסיפו לה רשימת פעילויות בנושא מטרות הפיתוח הגלובאליות שמתאימות לבידוד מהבית.


לסיום, צופים מ-30 מדינות שונות שיתפו פעולה כדי ליצור סרטון בינלאומי שאומר "אנחנו עומדים יחד!" כי רק יחד נוכל לנצח את המגיפה וליצור עולם טוב יותר! הסרטון:


50 צפיות
bottom of page