top of page

מכתב מהעו"ס התנועתית לצוותי ההדרכה

עודכן: 30 במרץ 2020

שלום רב,

בימים אלה כולנו מתמודדים עם מציאות חדשה הקשורה להתפשטות נגיף הקורונה בישראל.

חשוב שנזכור שהחניכים/ות נושאים/ות אלינו עיניים ושואבים/ות מהמדריכים/ות, הראשג"דים/ות והמרכזים/ות עידוד ותחושת ביטחון. ככל שנוכל לשדר לחניכים/ות תחושת חוסן, תמיכה ותקווה, נוכל להקל עליהם/ן את ההתמודדות.

רצוי לשמור על קשר עם החניכים/ות (על אף שאין פעילות פרונטלית). מספיקה שיחה קצרה או הודעה של התעניינות. עלינו להביע אכפתיות, לשוחח עימם/ן, לעודד אותם/ן לשתף ולבטא את תפיסתם/ן ורגשותיהם/ן נוכח המצב ולהתאים את המסרים שאנו מעבירים/ות להם/ן לגילם/ן .


להלן מספר דגשים לעזרה וסיוע תומך לחניכים /ות בתקופה מאתגרת זו:

התמודדות עם חוסר ודאות

במצבים של חוסר ודאות ולחץ, יש תפקיד מרכזי לאופן בו נתווך ונשקף את המציאות לחניכים/ות.

שיחה פתוחה, המכילה את החששות מחד, ומאידך, מעבירה מסר של הרגעה, ביטחון וידיעה שיש על מי לסמוך, בכוחה לסייע בגיוס כוחות ההתמודדות והחוסן.

כל תגובה היא נורמלית למצב הלא נורמלי עימו אנו מתמודדים. אולם, יש לשים לב ולהיות קשובים/ות לחניכים/ות המגלים/ות מצוקה חריגה נוכח המצב.

חשוב להדגיש בפני החניכים/ות מה כן ידוע לנו ומה כרגע ניתן לעשות כדי לנסות ולהימנע מהדבקה, לעקוב ולמלא אחר הנחיות משרד הבריאות המתעדכנות כל הזמן ולפעול בהתאם.


אבחנה בין שמועות לעובדות

מומלץ לשאול את החניכים/ות מה ידוע להם/ן ומה הם/ן שמעו על נגיף הקורונה. בדרך זו יש הזדמנות לעשות אבחנה בין שמועות לעובדות ולהבין מה מעסיק אותם/ן ובהתאם לכך להנגיש את המידע לו ה ם/ן זקוקים/ות .


מתן מידע מותאם לגיל ההתפתחותי וצמצום החשיפה למדיה כדאי לתת לחניכים/ות מידע בהיר וקצר, באופן רגוע וללא פרטים מיותרים. חשוב לזכור שהחניכים/ות מבינים/ות את המציאות דרך המבוגרים המתווכים להם אותה.

החניכים/ות מושפעים/ות מחשיפה לחדשות ולמדיה. חשוב לכוונם/ן לתכנים המותאמים ליכולותיהם/ן וגילם/ן, ולווסת את החשיפה לתכנים הקשורים לאירוע תוך תיווך המידע.


מידע לגבי בידוד ביתי מטרת הבידוד היא למנוע התפשטות של המחלה ולשמור על הבריאות. אם בסביבה שלכם/ן ישנם/ן חניכים/ות ומשפחות בבידוד, עודדו את המדריכים/ות לשמור איתם/ן על קשר שאינו מפגש פנים אל פנים )קשר טלפוני, ווטסאפ, פייסבוק וכו'(.

ניתן לחשוב על השארת מושמושים בפתח הדלת, כתיבת מכתב או משהו יצירתי אחר.


חיזוק תחושת שייכות ובטחון

חשוב לשדר אמון בכוחנו ובכוחם/ן של החניכים/ות להתמודד. יש בכך מסר בונה ומחזק.

חשוב לגלות הבנה וסובלנות למצבים של בידוד רפואי בביתכם/ן או בסביבתכם/ן וכן לבדוק כיצד ניתן לסייע על מנת לחזק את תחושת השייכות והביטחון. בידוד רפואי עלול ל הגביר רגשות של חרדה ולעתים גם של אשמה. חשוב לשוחח עם החניך/ה על רגשותיו/ה, שמירה על אופטימיות ודגש על ההיבט החיובי במצב בו נמצא/ת - שמירה על בריאותו/ה ומניעת התפשטות המחלה.


שמירה על שגרה ומתן תפקידים

חניכים/ות זקוקים/ות לשגרה והיא מעניקה להם/ן ביטחון ותחושת שליטה. יש לשמור על שגרת החיים ככל הניתן, גם כאשר יש חלקים של אי ודאות המעוררים חששות.

כדאי לכוון את החניכים/ות לפעילות אקטיבית העומדת בהנחיות משרד הבריאות וכן מילוי משימות פשוטות ואף יזומות מסייע להחזרת תחושת בטחון ושליטה. חשוב לדאוג לפעילויות שונות שניתן לבצע בחדר או במרחב הביתי בהתאם להנחיות כמו יצירה, כתיבה, פעילות גופנית או משחק במשחקים מקוונים .

הכי חשוב - הרבו לשוחח עמם/ן.


אני זמינה לתמיכה ולהתייעצות , דנית שדה מ"מ עו"ס תנועתית





119 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ד'-ו'

bottom of page