פוליטיקה בימי קורונה 30.3.2020
עודכן: 31 במרץ 2020
1. הקורונה הגיעה ללשכת ראש הממשלה: כנראה שמעתם שעובדת בלשכת ראש הממשלה חלתה בקורונה וכתוצאה מכך ראש הממשלה נכנס לבידוד. אם כך, כיצד ניתן לקיים ישיבות ממשלה ולקבל החלטות? ובכן, למזלנו - תקנון הממשלה מאפשר לקיים ישיבות ממשלה ולהצביע על החלטות בדרכים שונות, כולל מרחוק. למעשה, גם בישיבות "רגילות" של הממשלה, שרים שאינם נוכחים יכולים להצביע מרחוק באמצעות הודעה למזכיר הממשלה. כן, גם בווטסאפ...
2. אבל אל תתבלבלו עם הכנסת! לעומת המצב בממשלה, תקנון הכנסת קובע שהדיונים וההצבעות חייבים להתקיים בירושלים וחבר כנסת יכול להצביע רק אם הוא נוכח פיזית במקום.
3. המשא-ומתן הקואליציוני להקמת ממשלה נמשך, ולפי הדיווחים בתקשורת קיימת מחלוקת בין המפלגות על זהות שר המשפטים. המשא ומתן עלתה הצעה מעניינת - למנות שר שאינו חבר כנסת. כדאי לדעת שהדבר אפשרי ואף בוצע בעבר, שכן חוק יסוד: הממשלה מחייב שרק ראש הממשלה יהיה חבר כנסת.
4. האם שמעתם על האפשרות לשלוח חיילים לסייע לשוטרים באכיפת התקנות לשעת חירום? אתמול פרסם שר הביטחון שהוא יעלה זאת להצבעה בממשלה (תסתכלו בתמונה!), ואתם וודאי תוהים - למה צריך החלטת ממשלה בנושא? האם החלטה של הרמטכ"ל או של שר הביטחון אינה מספיקה? ובכן, חוק יסוד: הצבא קובע שהצבא נתון למרות הממשלה, כלומר - רק הממשלה יכולה להנחות את הצבא כיצד לפעול. הרמטכ"ל הוא הדרג הפיקודי העליון, אולם הוא רק מבצע את החלטות הממשלה.
5. לפי ההסכמה שהושגה בסוף השבוע בין מפלגת הליכוד לחוסן לישראל (המפלגה בראשות בני גנץ), אדלשטיין יחזור לתפקיד היו"ר. אך בעקבות הביקורת הציבורית לנוכח סירובו בשבוע שעבר של אדלשטיין ליישם פס"ד של בג"ץ, שהורה לו לכנס את מליאת הכנסת כדי לבחור לו מחליף, תבעו בחוסן לישראל שלא יחזור לכס היו"ר. כאמור כעת אדלשטיין דורש את כס היו"ר.
ומה אתם.ן יכולים.ות לעשות בנוגע לכך ?
תוכלו לפנות לאחד מנבחרי הציבור ולחוות את דעתכם בנושא. תוכלו ליצור קשר עם ראשי הסיעות או עם חברי הכנסת עצמם דרך דרכי ההתקשרות שמציעים באתר הכנסת- ממש כאן.
כתב: אביב צמח, בוגר שבט עידן, הנהגת צפון
