כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול על מרחב בטוח ברשת
עודכן: 24 באפר׳ 2020
לאחר תקופה משמעותית בה אנו מקיימים ומקיימות את הפעילות שלנו באופן מקוון, אנו נחשפים ונחשפות לעולמות מלאי אפשרויות בהן קיימות התנהגויות חיוביות יותר וכאלה שגם הרבה פחות. בשבועות האחרונים נחשפנו להתנהגויות לא הולמות של חניכים וחניכות; השתלטות על מסכים ושיתוף תמונות, סרטונים וקולות לא הולמים, כניסה של "אורחים מן החוץ" לפעילויות צופיות, ציורים פוגעניים על מסכים, חרמות ועוד. לאור כך, ראינו לנכון לייצר שלושה כלים חדשים (בנוסף לעקרונות ההדרכה ברשת ול-10 הכללים להישאר בטוחים ברשת שמצורפים לכתבה זו). מטרת הכלים הללו לסייע לכם.ן- צוותי ההדרכה בשבטים לשמור על מרחב פעילות מכבד ובטוח וכן, לייצר קווים מנחים במקרה שהופר.
שלושת הכלים הנוספים שאנו מציעים הם:
אמנת התנהגות במפגש הצופי: פוסטר אותו חשוב להציג בתחילת כל פעילויות, לעבור עליו עם החניכים.ות ולייצר חוזה התנהגות ותיאום ציפיות ברור. הכוונה היא להאיר את ההתנהגויות שנרצה לראות ומתוך כך לצמצם את אפשרות הופעתן של התנהגויות שלא נרצה לפגוש.
דף עקרונות להתמודדות עם אירוע של פגיעה או התנהגות לא הולמת במרחב הבטוח בפעילות הוירטואלית למרכזים.ות. הכוונה היא שמתוך כך ינחו וידריכו את השכב"ג בעת הופעתם של מקרים כאלו ואחרים.
מצגת הדרכה על קביעת הגדרות בחשבון ה-zoom של המדריכים.ות (נמצא בסוף העמוד), כך שיוכלו להבטיח שהפעולה תהיה מכבדת ובטוחה. את המצגת ניתן להעביר בישיבות מרכזים.ות צעירים.ות ורשג"דים.ות או בכל ישיבה שתראו לנכון.


