top of page

איך אני יכול.ה לשמור על עצמי ברשת? ומה לעשות אם נפגעתי?

עודכן: 20 ביוני 2021

קיבלת הודעת וואטספ ממספר לא מוכר? קיבלת תגובות מאנשים זרים על התמונות שפרסמת באינסטגרם? כתבת תגובה פוגענית למישהו/ מישהי? שיתפתם איפה אתם נמצאים 24/7? מה אפשר לעשות?


הרשתות החברתיות והמרחב הווירטואלי הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו, כמעט כל דבר שאנחנו עושים אנחנו דואגים לצלם, לשתף ולתייג את החברים והמקומות שבהם אנחנו נמצאים/ נמצאות. לצד כל היתרונות וההזדמנויות שמספקים לנו המרחבים האלו ישנם גם לא מעט אתגרים וסכנות.

לפי נתוני מוקד 105 של המשטרה בחודש מרץ האחרון התקבלו וטפלו 930 אירועים כאשר 114 אירועים מתוכם נחשבו לאירועי חירום (כלומר אירועים שהתרחשו באותו הרגע ומישהו מתוך האירוע נמצא בסכנת פגיעה).

הקטגוריות המובילות מתוך האירועים שהתקבלו הם: עבירות מין ברשת, הפצת תמונות וסרטונים מביכים, חרם, בריונות והצקות, הטרדות ואפילו איום בהתאבדות. הוואטסאפ והאינסטגרם הן הזירות המשמעותיות ביותר ולגביהן התקבלו מירב הפניות. אחריהן: טיקטוק, פורום סטיפס ודיסקורד.

רוב הנפגעים הם בני נוער בגילאי 12-14, כאשר 65% מתוכן הן נערות וילדות ו-35% מתוכם הם נערים וילדים.


איגוד האינטרנט הישראלי הקים את ה"בלוק", מרכז הגנת הסייבר לאזרחים, על מנת לספק לאזרחי מדינת ישראל מידע וסיוע בכל מה שקשור להגנה על המרחב הדיגיטלי הפרטי.

תוכלו למצוא מדריכים כיצד להגן על הפרטיות במרחב הדיגיטלי בלחיצה כאן ואף לקבל טיפים ומדריכים של "עזרה ראשונה" במידת הצורך במקרים כמו: פריצה לוואטסאפ, סחיטה ברשת, גניבת סיסמאות ושמות משתמשים באתרים שונים ועוד. לחצו כאן לקבל "עזרה ראשונה" דיגיטלית.


פגעו בך? בחבר/ה? אנחנו כאן בשבילך, לעזור, להפנות לגורמי מקצוע ובעיקר- שלא תרגיש/י שאת/ה לבד. מרכז/ת השבט מדריכת/ מדריך השכבה נמצאים כאן עבורך.


בנוסף, במידה ונתקלתם באירוע פוגעני ברשת, אם אתם/ אתן נמצאים/ נמצאות במצוקה בעקבות פגיעה כלשהי, או אפילו מבחינים בפגיעה כלפי אחר תוכלו לפנות למוקד 105 של המשטרה.

מוקד 105 הוא מוקד לאומי ייחודי המרכז את כל הפניות והמידע בנוגע לפגיעות כנגד קטינים ברשת. המוקד נותן מענה לציבור 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. את המוקד מאיישים שוטרים בעלי הכשרה רלוונטית בתחומי העיסוק של המטה, המוקד ערוך לטפל בפניות ודיווחים הנוגעים לפגיעות, אלימות ופשיעה נגד ילדים ובני נוער במרחב המקוון. המוקד מטפל בכל טווח האיומים הנשקפים לילדים ולבני נוער במרחב האינטרנט, מפגיעות פליליות כמו פדופיליה, אינוס וירטואלי והפצת תכנים בעלי אופי מיני, ועד לפגיעות שאינן פליליות אך השפעתן עלולה להיות קשה ביותר כמו חרם, נידוי ושיימינג.

ניתן לפנות למוקד בטלפון – 105.

88 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page