השנה לא קונים תחפושות! (רק מחליפים אותן)
מאת: אדם שטרנברג – מרכז שבט שקד, הנהגת החורש.
* נכתב בלשון זכר אך מתייחס באופן שווה לכל המינים.
הידעת? בכל פעם שאנחנו קונים תחפושת, הסביבה שלנו נפגעת מכך.
מדוע?
תהליך הייצור וההובלה של תחפושת הוא ברובו מזהם ומשפיע על האוויר שאנחנו נושמים: בממוצע לייצור תחפושת אחת נדרשים 2700 ליטר מים ועוד 150 גרם של חומרים מזהמים. הכותנה שגידלו בצד אחד של העולם (הודו לדוגמה), משונעת למפעל לתפירה בצד אחר של העולם (מקסיקו לדוגמה) ואז משונעת שוב לנמל בישראל, משם לחנות הקרובה לביתכם ואז נקנית. כל שינוע כזה יוצר המון זיהום בגלל הפחמן שנפלט וגם האריזות שנזרקות. החומרים מהם נוצרים התחפושות, הפליטות מההובלה עצמה, הזיהום מתהליך הייצור פוגעים באוויר ובמים של הכדור שלנו.
ואחרי כל התהליך הארוך הזה אנחנו זורקים את התחפושת אחרי שימוש די קצר. לא חבל?
אז מה עושים?
בפורים הקרוב אנחנו יכולים לעשות משהו אחר, במקום להיות שותפים בכל התהליך של קנייה, פליטה וזיהום. אנחנו יכולים להיות אנשים טובים יותר ומקיימים יותר, ולעשות שוק קח-תן של תחפושות, לפני הפורים, או אפילו להכין את התחפושות בעצמנו מחומרים בבית שכבר אין לנו שימוש בהם.
שוק קח-תן תחפושות: כל אחד ואחת מביאים תחפושות ואביזרים שנשארו להם ומחליפים בין הפריטים. ללא עלות, ללא זיהום, נטו כיף. אפשר גם לגלות את האמן שבנו להכין תחפושת בעצמנו ממש כמו פעם, ולהיות הכי מגניבים שיש. בסוף החג נשמור אותה לשוק קח-תן תחפושות של שנה הבאה.
ברגע שנעשה זאת בשבטים שלנו ואולי בכל הצופים, זה יכול להשפיע ולעזור לסביבה שלנו, בעיקר בקנה מידה גדול! תחשבו שאלף, אלפיים, 3000 חניכים כמוכם, אפילו יותר, יחליטו השנה שהם לא קונים תחפושות, אלא מחליפים תחפושות ויוצרים אותן לבד. זה שינוי אדיר שהסביבה שלנו יכולה להרוויח ממנו, וגם אנחנו כקהילה. נתן אחד לשני, במקום לקחת. חג שמח.
רוצים לדעת עוד? הנה סרטון קצר על המחיר הסביבתי של תעשיית האפנה בכללי, לא רק תחפושות:
ארגנתם/ן בשבט שלכן/ם שוק תחפושות?? שתפו את מחלקת הדרכה של התנועה בתמונות!
בהצלחה!